Vastzittende hoest
Een vastzittende hoest wordt veroorzaakt door teveel slijm in de luchtwegen. De natuurlijke reactie van je lichaam is hoesten om op natuurlijke wijze de luchtwegen en longen schoon te maken. Het slijm veroorzaakt namelijk steeds opnieuw hoestprikkels. Met eventuele hoestbuien als gevolg en die kunnen je flink hinderen tijdens je dagelijks leven en tijdens het slapen.
Droge hoest
Een droge hoest, ook wel kriebelhoest of prikkelhoest genoemd, zorgt ervoor dat je moet hoesten. Bij een droge hoest lijkt het alsof er iets in je keel zit, maar je krijgt het met hoesten niet uit je keel. Er wordt dus geen slijm opgehoest wat voor opluchting kan zorgen. De oorzaak is vaak onbekend, maar die hoestprikkel is aanwezig. Het vele hoesten kan er vervolgens weer voor zorgen dat je keel- en luchtwegen geïrriteerd raken en het hoesten alleen nog maar erger wordt.
Zere keel
Een zere keel of keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking van de keel. Bij keelpijn voelt de keel dik en rauw aan en het doet vooral pijn bij het slikken. Eten en drinken gaat lastig ook bij een zere keel, click here to find out more. De klieren in de hals zijn tevens opgezet en extra gevoelig. Heesheid en hoesten zijn ook veelvoorkomende klachten bij een zere keel. Meestal gaat keelpijn binnen zeven tot tien dagen vanzelf over.