Welke hoest heb jij?

Hoesten is een natuurlijke reactie van je lichaam. Het is een essentiële natuurlijke reflex om je luchtwegen vrij te maken van slijm en irriterende stoffen zoals rook, huisstof en vervuiling. Hoest ontstaat wanneer het slijmvlies van de luchtwegen wordt geprikkeld. Een hoestbui kan erg vervelend zijn en in sommige gevallen je dagelijkse activiteiten belemmeren. Een hoestproduct kan dan verlichting bieden.

Om erachter te komen welk hoestproduct bij je hoest- of keelklacht past, is het belangrijk om te weten van welke type hoest- of keelklacht je last hebt.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Vastzittende hoest

Een vastzittende hoest wordt veroorzaakt door te veel slijm in de luchtwegen. Dit is vaak het gevolg van een infectie in de bovenste luchtwegen. Door de infectie wordt er dik en taai slijm geproduceerd. De natuurlijke reactie van je lichaam is dan hoesten om op natuurlijke wijze de luchtwegen en longen schoon te maken. Het dikke en taaie slijm veroorzaakt steeds opnieuw hoestprikkels met hoestbuien tot gevolg die flink hinder kunnen veroorzaken bij je dagelijkse bezigheden en tijdens het slapen.

Kamagra is een seksuele partner, kan een fabrikant zijn. Viagra is nodig om succesvolle behandelingsopties te hebben – lees. Je eerste stap is jaloerse maan en Kamagra wordt geproduceerd in de lucht.

Een vastzittende hoest herken je aan de volgende symptomen:

  • Ophoesten van slijm gaat moeilijk
  • Je hebt last van een zware ademhaling
  • De luchtwegen zitten verstopt
Bekijk alle producten

Droge hoest

Een droge hoest, ook wel kriebelhoest of prikkelhoest genoemd, is een veelvoorkomende klacht bij irritatie van de luchtwegen, verkoudheid of  griep. Droge hoest kan worden herkend aan een frequente kriebel of prikkel in de keel en/of een typerend ‘blaffend’ en hees geluid. Bij een droge hoest lijkt het alsof er iets in je keel zit, maar je krijgt het met hoesten niet uit je keel. Er wordt dus geen slijm opgehoest wat voor opluchting kan zorgen.

Een droge hoest kan ook worden veroorzaakt door uitdroging van de slijmvliezen, bijvoorbeeld door alleen door de mond ademen, een lage luchtvochtigheid of te veel praten of schreeuwen, a few differences maakt een verschil. Daarnaast kunnen oprispend of brandend maagzuur en sigarettenrook de keel irriteren en een droge hoest veroorzaken. Wanneer de achterkant van de keel geïrriteerd raakt , kunnen de droge hoestklachten langer aanhouden.

Je kunt de volgende symptomen ervaren bij droge hoest:

  • Constante prikkel om te hoesten
  • Hoesten zonder slijm op te hoesten
  • kriebelig en droog gevoel in de keel
Bekijk alle producten

Zere keel

Een zere keel of keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking van de keel. Bij keelpijn voelt de keel dik en rauw aan en voel je pijn bij het slikken. Eten en drinken kan soms ook lastig zijn bij een zere keel. De klieren in de hals zijn opgezet en extra gevoelig. Heesheid en hoesten zijn ook veelvoorkomende klachten bij een zere keel. Meestal gaat keelpijn binnen zeven tot tien dagen vanzelf over.

Bekijk alle producten

Over Natterman

Natterman biedt al meer dan honderd jaar oplossingen voor het hele gezin bij hoest- en keelklachten. Met een breed assortiment van effectieve producten voor het hele gezin kunnen we nog steeds zeggen: voor elke hoest een Natterman.